בטיחות במטבחים ובחדרי אוכל


בכל מקום עבודה, קיימת חשיבות גבוהה לשים דגש משמעותי על נושא הבטיחות ולאפשר לעובדים, ליהנות מסביבת עבודה בטוחה, עם מינימום של סיכונים. 

כך יוצא כי הקפדה על בטיחות במטבחים ובחדרי אוכל, יכולה להסב שקט נפשי, בידיעה שהעובדים באותם המקומות, עתידים ליהנות מסביבה בטוחה וכך גם הסועדים והמבקרים. 

בטיחות במטבחים ובחדרי אוכל – על אלו נושאים יש לשים דגש?בטיחות במטבחים וחדרי אוכל

ראשית כל קיימת חשיבות גבוהה להכיר בצורה מעמיקה את כל סוגי הסיכונים הקיימים במטבחים, להבין מה צריך לעשות בכדי לשמור על רמה בטיחותית גבוהה במחסני מזון ואיך צריך לאחסן את כל סוגי המצרכים.

דגש נוסף הוא על בטיחות בחומרי ניקוי – אשר כידוע, מכילים לא מעט רכיבים כימיים אשר חשוב גם להשתמש בהם בצורה בטיחותית וגם להרחיקם מהמזון. יש לשמור על הבטיחות בעת שימוש במכשירי המטבח החשמליים ובגז – וכמובן, להימנע מדליקות. כמובן, שקיימת חשיבות גבוהה להתכונן גם למצבי חירום ולדעת בדיוק, מה צריך לעשות ואיך לפנות את חדרי האוכל, בכדי שאף אחד לא יפגע. 

מעבר לכך, חשוב להתאים את נהלי בטיחות במטבחים ובחדרי אוכל, לסוג המטבח – כידוע, ישנם לא מעט סוגי מטבחים, אשר מתפלגים ע"פ אופי המקום ובין היתר: מטבחים של בתי מלון, קייטרינג לישיבות, מטבחים של מפעלי תעשייה, מטבחים צבאיים ועוד, כאשר, נהלי הבטיחות יכולים להשתנות בין סוג מטבח אחד לאחר בהתאם לסוג המטבח ולמטרות עבורו הוא מיועד.

מטבחי קצה – חלוקה לשטחים 

את מטבחי הקצה נהוג לחלק ל-3 קטגוריות: מטבח חימום מתוגבר, מטבח חימום ומטבח חלוקה. בכדי לשמור על הבטיחות במטבח, יש צורך שבכל מטבח יהיו השטחים הבאים: שטיפת כלי מטבח, שטיפת כלי אוכל, מחסן, מחסן חומרי ניקוי, נקודת איסוף כלי הגשה, מערך חימום מזון, חדר שטיפת ירקות ומדור לחיתוך ירקות – הקפדה על החלוקה לאותם השטחים, היא חשובה וחיוניות בכל מה שנוגע לשמירה על הבטיחות במטבחים, כאשר, לכל שטח או מדור שכזה יש את הנהלים הרלוונטיים אליו בכל מה שנוגע לבטיחות – וכמובן, שהקפדה על החלוקה, יוצרת סדר ומאפשרת לשמור על הבטיחות בצורה טובה יותר. 

 

צרו איתנו קשר ב whatsappphone2